Anketa: Klintonova povećala prednost pred Trampom

Bivša američka državna sekretarka dobila je značajno na popularnosti posle konvencije Demokratske stranke, održane od 25. do 28. jula u Filadelfiji, koja je pokazala da je ta stranka, za razliku od Republikanske, ujedinjena
4 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.08.2016. 07:51h

Demokratska kandidatkinja za predsjednika SAD Hilari Klinton povećala je posle stranačkih konvencija svoje i Republikanske stranke prednost pred svojim rivalom Donaldom Trampom na osam procentnih poena, pokazala je danas najnovija anketa "Vašington Posta" i televizije Ej-Bi-Si NJuz.

Telefonska anketa sprovedena između 1. i 4. avgusta je pokazala da Klintonovu podržava 50, a Trampa 42 odsto ispitanih, prenijela je agencija AFP.

Bivša američka državna sekretarka dobila je značajno na popularnosti posle konvencije Demokratske stranke, održane od 25. do 28. jula u Filadelfiji, koja je pokazala da je ta stranka, za razliku od Republikanske, ujedinjena.

Njenoj popularnosti su takođe doprinijeli i Trampovi gafovi, pokazala je anketa.

Prije konvencija obije stranke, prednost Klintonove ispred Trampa je iznosila samo četiri procentna poena, objavili su "Vašington Post" i Ej-Bi-Si NJuz.

Bonus video: