Izraelska vojska srušila kuće dva palestinska napadača

Srušene su kuće Muhameda Mahamre i Kaleda Mahamre na jugu Zapadne obale, prenijela je agencija Frans pres.
1 komentar(a)
Izrael, zastava, Foto: Shutterstock
Izrael, zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.08.2016. 08:01h

Izraelska vojska srušila je u četvrtak kuće dvojice Palestinca koji su u junu ubili četvoro Izraelaca u napadu u Tel Avivu.

Srušene su kuće Muhameda Mahamre i Kaleda Mahamre na jugu Zapadne obale, prenijela je agencija Frans pres.

Napadači, inače rođaci, obučeni u crna odijela počeli su da pucaju u jednom restoranu na otvorenoj pijaci u popularnom šoping kvartu punom posetioca u centralnom dijelu Tel Aviva.

U tom napadu, jednom od najsmrtonosnijih u talasu nasilja koje traje već deset mjeseci, još nekoliko ljudi je ranjeno. Napadači su uhvaćeni na poprištu napada, a uhapšen je i treći čovjek koji je priznao da ih je snabdjevao oružjem.

Izrael smatra da je napad bio osvjeta za spaljivanje kuće palestinske porodice na Zapadnoj obali u kojem je stradalo troje ljudi, uključujući jednu bebu, u julu prošle godine.

Ta zemlja tvrdi da je rušenje kuća efektivna mjera protiv nasilja, a kritičari upozoravaju da je to kolekivno kažnjavanje, navodi Asošiejted pres.

U nasilju koje je počelo početkom oktobra poginulo je 219 Palestinca, 34 Izraelca, dvoje Amerikanaca, jedan Eritrejac i jedan Sudanac, navodi AFP.

Izrael tvrdi da su većina ubijenih Palestinaca bili napadači, a ostali su poginuli u sukobu sa bezbednosnim snagama.

Bonus video: