Dubai: Poslije incidenta s avionom, aerodrom ponovo otvoren

Spasilačke službe su uspijele da na vrijeme evakuišu sve putnike, tako da nije niko povrijeđen.
0 komentar(a)
Avion, Foto: YouTube
Avion, Foto: YouTube
Ažurirano: 03.08.2016. 15:34h

Aerodrom u Dubaiju ponovo je danas otvoren pošto su letovi bili obustavljeni zbog aviona kompanije "Flaj emirejts" koji se prilikom lošeg sletanja zapalio, ali tom prilikom niko od 300 putnika i članova posade nije povrijeđen.

Avion kompanije "Emirejts" nije uspio na propisan način da sleti na aeordrom u Dubaiju, te je udario u pistu i zapalio se. Domaći mediji navode da je dim šikljao iz aviona i pre nego što je dotakao tlo, ali dodaju da se radi o nepotvrđenim izvještajima.

Letjelica Boing 777-300, proizvedena u martu 2003. godine, je išla rutom od Tiruvanantapurama iz Indije, a onda je prinudno sletjela u Dubai

Uprkos tome što je letjelica napravila veliku štetu, kako na aerodromu, tako i na spostvenom motoru, spasilačke službe su uspijele da na vrijeme evakuišu sve putnike, tako da nije niko povrijeđen.

Na letu je bilo 275 putnika i posada, a sve se dobro završilo zbog brze reakcije i kooperacije nadležnih organa na aeordomu i spasilačke ekipe koja je utrenirana upravo za ovakve akcije.

Bonus video: