SAD: Zabrana seksualnim prestupnicima da igraju Pokemon Go

Ova mjera zabrane se odnosi na skoro 3.000 ljudi, prenosi BBC
0 komentar(a)
pokemon Go, Foto: Shutterstock
pokemon Go, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.08.2016. 08:52h

Njujorške gradske vlasti su uvele zabranu igranja popularne igre za mobilne telefone "Pokemon Go" za seksualne prestupnike koji su na odsluženju uslovne kazne, kako bi pojačali bezbjednost djece, pa su od programera zatražili pomoć u realizaciji te zabrane.

Ova mjera zabrane se odnosi na skoro 3.000 ljudi, prenosi BBC.

Guverner Njujorka Endru Kuomo je izjavio da je "zaštita njujorške djece porioritet broj jedan" a da je igra jurenja virtuelnih stvorenja u realnom svijetu "nov način opasnih seksualnih predatora za mamljenje žrtava ".

Prema novoj uredbi, zatvorenici koji služe uslovnu kaznu zbog seksualnih prestupa, neće smjeti da igraju ovu igru.

Njujorški zakon uvodi pravilo da se pri otvaranju naloga za učešće u igri, na mreži ostave imena i adrese igrača, kao i da se na internetu postavi javno dostupna mreža sa registrom prestupnika.

Guverner je uputio pismo programerima koji upravljaju ovom igricom u kojem traži pomoć u pronalaženju načina da se seksualnim prestupnicima blokira pristup ovoj igrici.

Od lansiranje ove igrice uvedeno je više zabrana poput jurenja Pokemona u Memorijalnom muzeju holokausta u Vašingtonu, Memorijalnog centra Aušvic, katedralama i portama crkava, kako bi igrači pokazali poštovanje prema ovim institucijama.

Bonus video: