"Nikad vas neće iznevjeriti": Bil Klinton pozvao glasače da podrže njegovu suprugu

Klinton je u veoma ličnom obraćanju govorio o tome kako su se njih dvoje upoznali na Pravom fakultetu univerziteta Jejl u proljeće 1971. godine
18 komentar(a)
Bil Klinton, Foto: Reuters
Bil Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.07.2016. 07:01h

Bivši američki predsjednik Bil Klinton pozvao je danas glasače da podrže njegovu "suprugu i najboljeg prijatelja" Hilari za predsjednika SAD, nakon što je ona nešto ranije postala prvi ženski kandidat za tu funkciju u istoriji SAD.

Bil Klinton je u obraćanju učesnicima Konvencije Demokratske stranke u Filadelfiji istakao da je Hilari "daleko najbolji reformator kojeg sam ikad poznavao", prenio je britanski BBC.

"Trebalo bi da je izaberete zato što ona nikad neće dići ruke kad nastupe teška vremena. Ona vas nikad neće iznevjeriti", poručio je bivši predsjednik delegatima demokrata.

On je pozvao Amerikance da okrenu leđa višedecenijskim političkim napadima i na predsjedničkim izborima u novembru izaberu "pravu" Hilari Klinton.

Republikanci, koji su na sopstvenoj konvenciji u Klivlendu prošle nedjelje izabrali Donalda Trampa za svog kandidata, tada su zatražili hapšenje Klintonove zbog navodne nepažnje u rukovanju poverljivog materijala, loše inostrane politike i političke korupcije.

Bil Klinton je na to odgovorio da je nemoguće pomiriti dva imidža njegove supruge, jedan koji zastupa Demokratska, a drugi Republikanska stranka, zato što je "jedan imidž stvaran, a drugi izmišljen".

"Moraćete sami da odlučite koji je koji, moji dragi Amerikanci", istakao je on.

Klinton je u veoma ličnom obraćanju govorio o tome kako su se njih dvoje upoznali na Pravom fakultetu univerziteta Jejl u proljeće 1971. godine.

"Oženio sam se svojom najboljom prijateljicom. I od tada mi zajedno hodamo, pričamo i smeijmo se", naveo je Klinton.

Hilari je poslije prihvatanja nominacije u obraćanju Demokratama rekla da je danas napravila "najveću pukotinu u staklenom plafonu", koji predstavlja nevidljivu prepreku za napredovanje žena u društvu.

"Ako ima djevojčica koje su ostale budne do kasno da gledaju ovo, želim samo da kažem da bih ja mogla da postanem prva žena predsjednik, ali jedna od vas će biti sljedeća", istakla je Klintonova u obraćanju putem video linka.

Bonus video: