PODRŽALA PRIJATELJICU

Mišel Obama: Klinton jedina kvalifikovana da bude predsjednik SAD

"Ne možete da budete uvredljivi ili skloni ispadima. Morate da budete stabilni, čvrsti i dobro informisani", istakla je Mišel
3 komentar(a)
Mišel Obama, Foto: Reuters
Mišel Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.07.2016. 07:57h

Prva dama SAD Mišel Obama izjavila je sinoć u obraćanju na Konvenciji Demokratske stranke u Filadelfiji da je Hilari Klinton jedini kandidat spreman da bude predsjednik države i oštro kritikovala ponašanje i temperament njenog republikanskog rivala Donalda Trampa.

"Na ovim izborima ima samo jedna osoba kojoj bih povjerila tu odgovornost, samo jedna osoba za koju smatram da je zaista kvalifikovana da bude predsjednik SAD, a to je naša prijateljica Hilari Klinton", rekla je Mišel Obama, a njena izjava je dočekana glasnim aplauzom.

Ona je Klintonovu, nekadašnjeg državnog sekretara svog supruga, predsjednika SAD Baraka Obame, opisala kao čeličnu političarku koja ne donosi "nagle odluke".

"Ne možete da budete uvredljivi ili skloni ispadima. Morate da budete stabilni, čvrsti i dobro informisani", istakla je Mišel.

Američka prva dama se takođe prisjetila kako se Klintonova, kad je u trci za nominaciju Demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2008. godine izgubila od Baraka Obame, "nije razljutila niti razočarala".

"Kao pravi državni službenik, Hilari zna da su tu u pitanju svari mnogo veće od njenih sopstvenih želja i razočarenja", rekla je Mišel.

Kad je riječ o Donaldu Trampu, Mišel je opisala Ameriku kao "najbolju državu na svijetu" i kritikovala izborni slogan američkog milijardera "Učinimo da Amerika ponovo bude najbolja".

"Ne dajte da vam iko kaže da ova zemlja nije najbolja, da nekako moramo ponovo da je učinimo takvom, zato što je ovo trenutno najbolja zemlja na svijetu", navela je prva dama SAD.