Sanders: Tramp je siledžija i demagog, podržite Hilari Klinton

U Filadelfiji danas, u sjenci skandala, počinje Nacionalna konvencija Demokratske stranke na kojoj bi Hilari Klinton trebalo i zvanično da prihvati predsjedničku nominaciju
2 komentar(a)
Berni Sanders, Foto: Reuters
Berni Sanders, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2016. 19:15h

Senator iz Vermonta Berni Sanders zatražio je danas od pristalica demokrata da glasaju za njegovu rivalku Hilari Klinton kako bi zaustavili republikanskog kandidata Donalda Trampa na njegovom putu ka Bijeloj kući.

"Moramo da porazimo Donalda Trampa. Moramo da izaberemo Hilari Klinton i Tima Kejna", rekao je senator iz Vermonta na skupu nekoliko sati uoči Nacionalne konvencije Demokratske stranke, prenio je AFP.

"Tramp je siledžija i demagog", rekao je Sanders, a njegov poziv da se podrži Klintonova naišao je na nezadovoljstvo grupe od stotinak pristalica demokrata, koji su zviždali i uzvikivali "Želimo Barnija!"

U Filadelfiji danas, u sjenci skandala, počinje Nacionalna konvencija Demokratske stranke na kojoj bi Hilari Klinton trebalo i zvanično da prihvati predsjedničku nominaciju svoje stranke.

Predsjednica Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) Debi Vaserman Šulc, uoči stranačke konvencije, objavila je u nedjelju da podnosi ostavku na tu funkciju , nakon što se našla pod pritiskom pošto je Vikiliks objavio oko 20.000 imejlova Demokratske stranke, koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanja senatora iz Vermonta Bernija Sandersa

Bonus video: