Tramp daje 20 mililiona da politički sahrani Kruza i Kejsika

"Blumbergov" izvor navodi da je Tramp voljan da po deset miliona dolara uloži u dva odvojena super-komiteta za političku akciju (super-PAC), jedan bi bio usmjeren protiv Kruza, a drugi protiv Kejsika
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.07.2016. 15:29h

Kandidat Republikanske partije za predsjednika SAD Donald Tramp planira da osnuje i finansira kampanje čiji će jedini cilj biti da unište karijere Teda Kruza i Džona Kejsika, Trampovih stranačkih konkurenata koji su odbili da ga podrže na nacionalnoj konvenciji u Klivlendu protekle nedjelje.

To je za "Blumberg politiks" izjavio izvor blizak Trampu, prema čijoj tvrdnji Tramp planira da uloži do 20 miliona dolara sopstvenog novca nekih šest mjeseci prije izbora na kojima bi mogli da se za novi mandat ili bilo koju javnu funkciju kandiduju senator iz Teksasa Kruz ili guverner Ohaja Kejsik.

"Blumbergov" izvor navodi da je Tramp voljan da po deset miliona dolara uloži u dva odvojena super-komiteta za političku akciju (super-PAC), jedan bi bio usmjeren protiv Kruza, a drugi protiv Kejsika.

Prema istom izvoru, Tramp bi bio spreman da uloži i na desetine miliona dolara više kako bi osigurao da njegovi bivši konkurenti više nikada ne dobiju nijedne izbore.

Bonus video: