SAD: Pucnjava u Klivlendu

"U ovako gusto naseljenoj oblasti dobijate izvještaje da se dešavaju takve stvari", rekao je načelnik klivlendske policije Kelvin Vilijams na jutrošnjem brifingu, prije nego što je prijavljena najnovija pucnjava
0 komentar(a)
Pištolj, ubistvo, pucnjava
Pištolj, ubistvo, pucnjava
Ažurirano: 19.07.2016. 17:58h

U blizini policijskog transportnog vozila, kod mjesta na kojem se održava republikanska Nacionalna konvencija, danas su se začuli pucnji, saopštili su policijski izvori, a podataka o eventualnim žrtvama nema, javlja Rojters.

Ovo nije prvi put da je došlo do pucnjave u Klivlendu, koji je domaćin skupa na kojem se očekuje da će Republianci nominovati njujorškog milijardera Donalda Trampa za svog kandidata na predsjedničkim izborima u SAD, podsjeća britanska agencija.

"U ovako gusto naseljenoj oblasti dobijate izvještaje da se dešavaju takve stvari", rekao je načelnik klivlendske policije Kelvin Vilijams na jutrošnjem brifingu, prije nego što je prijavljena najnovija pucnjava.

U Klivlendu su danas po podne najmanje tri osobe uhapšene nakon što su se popele na jarbol za zastavu u blizini mjesta održavanja ovonedjeljne republikanske Nacionalne konvencije, i okačile transparent u znak protesta protiv Trampa.

Koristeći kamion sa merdevinama, vatrogasci su spustili demonstrante i transparent sa porukama protiv Trampa, javio je Rojters, pozivajući se na navode očevica.

Konvencija, koja traje do četvrtka, obilježena je pretežno mirnim protestima, podsjeća britanska agencija.

Očekuje se da će se Tramp na predsjedničkim izborima 8. novembra suočiti sa protivkandidatkinjom iz redova Demokratske stranke Hilari Klinton.

Bonus video: