OBRAĆANJE DELEGATIMA

Pogledajte: Melanija Tramp prepisala govor Mišel Obame

"Ako želite da se neko bori za vas i vašu zemlju, uvjeravam vas da je on pravi čovjek za to"
62 pregleda 1 komentar(a)
Melanija Tramp, Foto: Reuters
Melanija Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.07.2016. 08:53h

Supruga najizglednijeg kandidata Republikanaca za predsjednika SAD Donalda Trampa, Melanija, izjavila je u obraćanju delegatima na Konvenciji Republikanske stranke da će se američki milijarder kao predsjednik boriti za Amerikance i Ameriku.

"Ako želite da se neko bori za vas i vašu zemlju, uvjeravam vas da je on pravi čovjek za to", izjavila je Melanija sinoć, prvog dana Konvencije.

Tokom svog prvog značajnijeg obraćanja javnosti, Melanija Tramp je svog supruga predstavila kao "dobrog i pravičnog" čovjeka, koji je takođe lojalan i uporan.

Komentatori su ubrzo uočili velike sličnosti između govora gospođe Tramp, kojoj je u sastavljanju obraćanja pomogao pisac govora, i govora kojeg je ranije održala prva dama SAD Mišel Obama.

Čak nekoliko pasusa govora u kojem Melanija opisuje vrijednosti koje su oblikovale njen život veoma liči na pasuse obraćanja Mišel Obama na Konvenciji Demokratske stranke iz 2008. godine.

Slovenka Melanija je za svog supruga takođe rekla: "On je oštar kad to treba da bude, ali je takođe dobar i pravičan. Ta dobrota se ne može uvek primijetiti, ali je ona tu. To je jedan od razloga zašto sam se uopšte zaljubila u njega".

Gospođa Tramp, bivša manekenka rođena u Sloveniji, nije se mnogo isticala u predizbornoj kampanji, za razliku od žena drugih kandidata.

Ulogu koju u kampanji obično imaju supruge kandidata su u Trampovom slučaju obavljala njegova odrasla djeca.