Keri i Lavrov u Moskvi odali poštu žrtvama iz Nice

Dvojica zvaničnika položila su cvijeće ispred zgrade francuske ambasade, a zatim se upisala u knjigu žalosti u prisustvu ambasadora Žana Morisa Ripera
0 komentar(a)
Džon Keri Sergej LAvrov, Foto: Reuters
Džon Keri Sergej LAvrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2016. 15:57h

Američki državni sekretar Džon Keri i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov odali su zajedno danas u Ambasadi Francuske u Moskvi poštu žrtvama terorističkog napada u Nici, položivši cvijeće i upisavši se u knjigu žalosti.

Keri i Lavrov jutros su nekoliko sati razgovarali o Siriji i predlogu Vašingtona za jaču vojnu saradnju dvije zemlje, a sastanak su prekinuli da bi u ambasadi Francuske odali počast žrtvama.

Njihov susret počeo je minutom ćutanja za poginule u Nici, gdje su u terorističkom napadu život izgubile 84 osobe, a nekoliko desetina je povrijeđeno.

Dvojica zvaničnika položila su cvijeće ispred zgrade francuske ambasade, a zatim se upisala u knjigu žalosti u prisustvu ambasadora Žana Morisa Ripera.

"Rusija se solidariše sa francuskim narodom. Mi delimo vaš bol", napisao je Lavrov, izrazivši nadu da "odlučnost međunarodne zajednice neće ustuknuti pred terorizmom".

Keri je izrazio saučešće francuskom narodu i dodao da će svijet dokazati snagu i odlučnost u "uništavanju pošasti terorizma".

Bonus video: