Blagojević ni u zatvoru ne može bez Elvisa, formirao rok bend, podučava zatvorenike istoriji...

Po postojećoj sudskoj presudi, Blagojević ne može da bude oslobođen prije 2024. godine, navodi AP
2 komentar(a)
Rod Blagojević, Foto: Beta-AP
Rod Blagojević, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.07.2016. 07:03h

Rod Blagojević, bivši guverner Ilinoisa, kada je 2012. godine otišao u zatvor, nije mogao tamo da ponese statuu Elvisa Prislija u prirodnoj veličini, ali je zadržao ljubav prema kralju rok-en-rola.

Blagojević advokat Leonard Gudmen je u sudskim dokumentima, u kojima traži smanjenje 14-godišnje zatvorske kazne, između ostalog naveo da je njegov klijent naučio da svira gitaru i da je u zatvoru formirao bend "Zatvorski rokeri", nazvan po jednom od Elvisovih najvećih hitova - "Jailhouse Rock".

Blagojević je naučio da svira gitaru i da pjeva, tvrdi advokat, kako bi sa svojom kćerkom preko telefona podijelio njeno interesovanje za muziku.

Inače, Elvisova statua, koja je bila u Blagojevićevom domu, prodata je na aukciji kada je otišao u zatvor.

Gudmen tvrdi da je Blagojević, koji služi kaznu zbog korupcije, podučavao druge zatvorenike istoriji, a onima koji će uskoro na slobodu, davao savjete za intervjue za posao.

Po postojećoj sudskoj presudi, Blagojević ne može da bude oslobođen prije 2024. godine, navodi AP.

Tužilaštvio traži od suda da odbije zahtjev za prevremeno oslobađanje i da Blagojević odsluži kaznu u cjelini.

On je 2011. osuđen po 18 tačaka optužnice za korupciju, uključujuhci pokušaj da "proda" mjesto u američkom Senatu koje je ostalo upražnjeno izborom Baraka Obame za predsjednika.

Zahtjev za prevremeno oslobađanje Blagojevića dio je pravne bitke između federalnog tužioca i odbrane, pošto je federalni apelacioni sud odbacio pet od tih 18 tačaka optužnice.

Pretres o tom zahtjevu pred federalnim sudom održaće se 9. avgusta.

Bonus video: