Klinton: Izbori su prijatniji sa Sandersom na mojoj strani

Ona je opisala Sandersa kao ratnika za liberalna pitanja, dodajući da zbog svog strastvenog zastupanja nije uvijek bio najpopularnija osoba u Vašingtonu
1 komentar(a)
Hilari Klinton, berni Sanders, Foto: Beta-AP
Hilari Klinton, berni Sanders, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.07.2016. 17:25h

Predsjednička kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton izjavila je danas da su izbori prijatniji pošto je njen dosadašnji rival Berni Sanders na njenoj strani. Prihvatajući podršku Sandersa, koji je bio njen najveći rival za predsjedničku nominaciju, Klinton je u Portsmutu rekla da je srećna što će sarađivati s nekim ko je unio toliko energije u stračke izbore. Klinton je rekla da je Sanders "doveo ljude s margina i uvukao ih u politički proces". Ona je opisala Sandersa kao ratnika za liberalna pitanja, dodajući da zbog svog strastvenog zastupanja nije uvijek bio najpopularnija osoba u Vašingtonu.

Sanders je u Portsmutu, dok je pored njega stajala Klinton, obećao da će se nastaviti njegova "politička revolucija". On je obećao da će sarađivati s Hilari Klinton kako bi se obezbijedila njena pobjeda u novembru, navodeći da je ona "daleko najbolji kandidat" za suočavanje s izazovima koji stoje pred SAD.

Bonus video: