Ujedinili se protiv Trampa: Sanders podržao Klinton

Sanders je rekao da podržava Klintonovu za predsjednika zato što ona može da se uhvati u koštac sa problemima poput nejednakosti, klimatskih promjena i studentskih zajmova
55 pregleda 1 komentar(a)
Hilari Klinton, Berni Sanders, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Berni Sanders, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2016. 16:37h

Senator Berni Sanders doskorašnji glavni rival Hilari Klinton u borbi za nominaciju za kandidata Demokratske stranke na presjedničkim izborima u SAD danas je konačno podržao kandidaturu Klintonove za predsjednicu.

Klinton i Sanders su tako i formalno okončali svoje političko rivalstvo i ujedinili snage u borbi protiv kandidata Republikanske stranke, Donalda Trampa, piše CNN.

On je na skupu u Portsmutu, u Nju Hempširu, stojeći pored Klintonove obećao da će se njegova "politička revolucija" nastaviti, ali je priznao da je ona osvojila dovoljno delegata za nominaciju, prenosi AP.

Sanders je rekao da podržava Klintonovu za predsjednika zato što ona može da se uhvati u koštac sa problemima poput nejednakosti, klimatskih promjena i studentskih zajmova.

On smatra da je Klintonova spremna da se bori za povećanje minimalne cijene rada, otvaranje novih radnih mjesta, širi pristup zdravstvenoj pomoći što su, kako je naveo, vrijednosti koje republikanski kandidat, milijarder Donald Tramp ne dijeli.

Klinton je kazala "da se ijedinjuju da po pobijedili Trampa".

"Mnogo ću više uživati u ovim izborima sada kada smo na istoj strani. Jači smo zajedno, kazala je Klinton.

Tramp je uzvratio rekavši da je Sanders "sada zvanično dio namještenog sistema," a njegov savjetnik Stiven Miler je rekao da je Hilari kandidat koji najviše podržava rat, Vol strit i izmještanje poslova u of šor kompanije u istoriji Demokratske stranke.

Bonus video: