Tramp jedini lider u svijetu koji negira klimatske promjene

Lideri zemalja koje su ekonomski zavisne od proizvodnje nafte takođe prihvataju realnost da se svjetska klima zagrijeva, uključujući kralja Saudijske Arabije Salmana i predsjednika Rusije Vladimira Putina, ističe "Sijera klab"
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2016. 08:27h

Ukoliko bude izabran za predsjednika SAD, Donald Tramp će biti jedini svjetski lider koji smatra da su klimatske promjene laž, pokazalo je danas najnovije istraživanje.

Agencija "Sijera klab", koja je sakupila izjave lidera 195 zemalja svijeta priznatih od strane SAD, zaključila je da je samo američki milijarder nazvao klimatske promjene mitom, dok su svi drugi lideri pozvali na mjere za smanjenje emisije štetnih gasova, prenjela je agencija AP.

Čak je i režim sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una potpisao Pariski sporazum o klimatskim promjenama i primjenjuje desetogodišnji plan sadnje novih šuma, navodi se u studiji.

Lideri zemalja koje su ekonomski zavisne od proizvodnje nafte takođe prihvataju realnost da se svjetska klima zagrijeva, uključujući kralja Saudijske Arabije Salmana i predsjednika Rusije Vladimira Putina, ističe "Sijera klab".

Bonus video: