Bahrein, Bahami i UAE: Turisti, oprez u gradovima SAD

Britanska agencija podsjeća da SAD redovno objavljuju upozorenja svojim državljanima da ili izbjegavaju putovanje ili budu na oprezu u zemljama u kojima ima političke nestabilnosti ili sukoba
0 komentar(a)
protest, crnci, SAD, Foto: Reuters
protest, crnci, SAD, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2016. 19:21h

Tri države upozorile su danas svoje građane da budu na oprezu tokom turističkih posjeta gradova u SAD koji su pogođeni protestima, koji ponekad prerastaju i u nerede protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima, objavili su danas američki mediji.

Upozorenja građanima su objavili Bahrein, Bahami i Ujedinjeni Arapski Emirati, prenio je Rojters.

Britanska agencija podsjeća da SAD redovno objavljuju upozorenja svojim državljanima da ili izbjegavaju putovanje ili budu na oprezu u zemljama u kojima ima političke nestabilnosti ili sukoba.

Upozorenja tri države sa Bliskog Istoka i Kariba su objavljena u vrijeme kad se širom SAD održavaju demonstracije povodom incidenata u Luizijani i Minesoti kad su policajci ubili dvojicu Afroamerikanaca.

Tokom protesta ovog vikenda je uhapšeno više od 200 ljudi, a u sukobima između policajaca i demonstranata je bilo i povrijeđenih.

Ambasada Bahreina u SAD je na Tviteru pozvala svoje državljane "da budu oprezni da se ne nađu u protestima koji se održavaju širom SAD".

Vlada Bahama, gdje je većina građana afričkog porijekla, upozorila je u petak svoje državljane da budu oprezni tokom posjete američkim gradovima u kojima su "policajci ubili mlade crnce".

Vlasti UAE su pozvali svoje studente i druge državljane da tokom posjete SAD budu oprezni i da "što je više moguće izbjegavaju mjesta gdje se okuplja veliki broj ljudi".

Bonus video: