Iran: Nastavljamo sa raketnim programom uprkos Merkelovoj

Merkel je parlamentu u Berlinu rekla u četvrtak da iranska ispaljivanja raketa ranije ove godine nijesu u skladu sa rezolucijom UN
0 komentar(a)
S-300 rakete, Foto: Shutterstock
S-300 rakete, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.07.2016. 08:53h

Iran će "iz sve snage" nastaviti sa sprovođenjem svog raketnog programa na osnovu nacionalnih bezbjednosnih potreba, rekao je danas portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova, dodavši da kritički komentari njemačke kancelarke Angele Merkel tu ništa ne mogu da pomognu, javlja Rojters.

Merkel je parlamentu u Berlinu rekla u četvrtak da iranska ispaljivanja raketa ranije ove godine nijesu u skladu sa rezolucijom UN kojom se ta zemlja poziva da se osam godina uzdrži od razvijanja raketa u svrhe nuklearnog naoružavanja, podsjeća britanska agencija.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Bahram Gasemi rekao je da primjedbe Merkelove "nijesu konstruktivne" i da neće imati nikakvog uticaja na iranski program, objavila je državna novinska agencija IRNA.

Ponovivši tvrdnju Teherana da rakete nemaju za svrhu da nose nuklearno oružje, Gasemi je istakao da će "Iranci s punom snagom nastaviti svoj raketni program na osnovu svojih odbrambenih planova i nacionalnih bezbjednosnih proračuna".

Bonus video: