SAD: Još jedan Afroamerikanac nasumično pucao na civile

U pucnjavi u Tenesiju stradali su i civili, a jedna od njih je ubijena 44-godišnja Dženifer Runi, majka dvoje djece koja je radila kao raznosač novina i u trenutku napada vozila je autoputem
1 komentar(a)
Tenesi pucnjava, Foto: Beta-AP
Tenesi pucnjava, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.07.2016. 07:16h

Nekoliko sati prije nego što je američki vojni veteran afričkog porijekla pucao na 12 bijelih policajaca, ubivši petoricu, a sedam ranio, na protestu u Dalasu, još jedan Afroamerikanac, bivši pripadnik vojske SAD pucao je nasumice na automobile i policiju na autoputu u Tenesiju, usmrtivši jednu ženu i ranivši još tri osobe među kojima jednog policajca, javila je danas AP.

Kao i snajperista iz Dalasa, napadač iz Tenesija Lakim Kion Skot (37) rekao je da je u četvrtak ujutro pucao kao odgovor na policijsku brutalnost prema Afroamerikancima, saopštile su juče američke vlasti, prenosi danas američka agencija.

U pucnjavi u Tenesiju stradali su i civili, a jedna od njih je ubijena 44-godišnja Dženifer Runi, majka dvoje djece koja je radila kao raznosač novina i u trenutku napada vozila je autoputem.

Skot, koji je bio naoružan jurišnom puškom, pištoljem i velikom količinom municije, ranjen je u razmjeni vatre sa policijom i prebačen je u bolnicu, a sada je u teškom, ali stabilnom stanju.

Istražni biro u Tenesiju saopštio je da je preliminarnom istragom utvrđeno da je Skot bio umiješan i u druge incidente.

Policajci su se našli na meti napada i u Džordžiji i Misuriju nakon što je policija ubila Afroamerikance u Luizijani i Minesoti, dok je u napadu crnog bivšeg vojnika u Dalasu ubijeno pet policajaca, a sedmorica ih je ranjeno.

Bonus video: