Savjet NATO-Rusija biće održan 13. jula

Ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu kazao je takođe da će Rusija započeti rad na setu mjera za poboljšanje vazdušne bezbjednosti nad Baltičkim morem, uključujući i to da ruski vojni avioni lete s uključenim transponderima za radio signal ili uređajima za identifikaciju
0 komentar(a)
Rusija, NATO, Foto: Shutterstock
Rusija, NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.07.2016. 12:31h

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je danas da će Savjet NATO-Rusija biti održan 13. jula kako bi se raspravljalo o mjerama vazdušne bezbjednosti nad Baltičkim morem i drugim pitanjima, navodi Ria novosti, a prenosi Rojters.

Navedeno je da će sastanak biti održan na nivou stalnih predstavnika.

Ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu kazao je takođe da će Rusija započeti rad na setu mjera za poboljšanje vazdušne bezbjednosti nad Baltičkim morem, uključujući i to da ruski vojni avioni lete s uključenim transponderima za radio signal ili uređajima za identifikaciju.

Rojters podsjeća da je posljednjih mjeseci bilo brojnih bliskih susreta ruskih i zapadnih vojnih aviona nad Baltičkim morem i da su baltičke države koje su ranije bile dio Sovjetskog Saveza zatražile od NATO da pojača vazdušnu bezbjednost regiona.

Bonus video: