Oslobođeno 79 otetih učenika u Kamerunu

Fonki Samjuel Forba iz Prezbiterijanske crkve Kameruna rekao je da su đaci oteti u nedjelju iz crkvene škole ostavljeni blizu kod Bamende, glavnog grda Sjeverozapadne oblasti
59 pregleda 0 komentar(a)
Kamerun roditelji otete djece, Foto: Reuters
Kamerun roditelji otete djece, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2018. 09:57h

Učenici, njih 79, koje su oteli neidentifikovani naoružani ljudi u Kamerunu oslobođeni su ali su dvoje od troje zaposlenih u školi i dalje u rukama otmičara, rekao je danas crkveni zvaničnik.

Fonki Samjuel Forba iz Prezbiterijanske crkve Kameruna rekao je da su đaci oteti u nedjelju iz crkvene škole ostavljeni blizu kod Bamende, glavnog grda Sjeverozapadne oblasti.

Rekao je da su djeca izgledala umorno.

On je uputio molbu otmičarima da oslobode zaposlene u školi koje još drže. Pozvao je roditelje da odvedu svu djecu iz škole odvedu kući i rekao da Prezbiterijanski internat sa 700 đaka biti zatvoren iz bezbjednosnih razloga.

Naoružani napadači oteli su najmanje 79 učenika u Kamerunu iz prezbiterijanske škole na sjeverozapadu zemlje, saopštili su zvaničnici.

Otmica se dogodila u blizini Bamende, glavnog grada jednog od dva kamerunska regiona čiji stanovnici govore engleskim jezikom.

Te dvije oblasti pogođene su nasiljem usljed sukoba anglofonih separatista i bezbjednosnih snaga Kameruna.

Bonus video: