Klintonova u anketama povećala prednost pred Trampom

Američki milijarder je u prošlonedeljnoj anketi imao prednost u odnosu na Klintonovu u grupi muških glasača od 14 odsto, što se ove nedjelje smanjilo na samo devet odsto
4 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.06.2016. 12:16h

Najizglednija kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednika SAD Hilari Klinton povećala je u anketama prednost u odnosu na svog Republikanskog rivala Donalda Trampa, pokazali su danas rezultati istraživanja američke mreže En-Bi-Si i agencije "Survej manki".

Bivša državna sekretarka vodi sa 49 odsto glasova ispitanika prema 42 odsto podrške za Trampa, a prednost je povećala u nedelji kad je obezbjedila dovoljan broj glasova delegata za nominaciju svoje stranke, dok je Tramp bio izložen kritikama zbog izjava da jedan američkih sudija nije kvalifikovan zbog svog meksičkog porijekla da sudi u predmetu koji se tiče Trampa.

Klintonova je tokom protekle nedjelje takođe smanjila Trampovu prednost u grupi muškaraca i bijelih glasača na jednocifreni postotak, a u grupi umjerenih glasača je povećala prednost na čak 25 procenata, na 58 procenata prema Trampovih 33 odsto, prenio je sajt "Politiko".

Američki milijarder je u prošlonedeljnoj anketi imao prednost u odnosu na Klintonovu u grupi muških glasača od 14 odsto, što se ove nedjelje smanjilo na samo devet odsto. Među glasačima bjelcima, Trampova prednost se takođe smanjila na devet odsto.

Bez obzira na to koga podržavaju, većina ispitanih (54 odsto) je rekla kako smatraju da će na predsjedničkim izborima u novembru pobjediti Klintonova, dok Trampa favoritom smatra 40 odsto anketiranih.

Bonus video: