Klintonova ispred Trampa za 11 odsto

Nijednog kandidata ne bi podržalo 19,2 odsto od 1.276 ispitanika koji su učestvovali u anketi
4 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2016. 08:21h

Hilari Klinton u američkoj predsjedničkoj trci vodi ispred Donalda Trampa za 11 odsto, pokazala je anketa.

Anketa je sprovedena on line u periodu od ponedjeljka do petka i pokazala je da 46 odsto ispitanih podržava Hilari Klinton, a 34,8 odsto Trampa.

Nijednog kandidata ne bi podržalo 19,2 odsto od 1.276 ispitanika koji su učestvovali u anketi.

Vođstvo Hilari Klinton bilo je gotovo isto prije nedjelju dana, prije nego što je sakupila dovoljno delegata da osvoji nominaciju i prije nego što je Tramp navukao kritike čelnika obje stranaka, jer je doveo u sumnju nepristranost sudije meksičkog porijekla.

Klintonova je ove nedjelje pobijedila stranačkog suparnika Bernija Sandersa u četiri od šest nominacijskih izbora, među kojima su Kalifornija i Nju Džersi te je dobila podršku predsjednika Baraka Obame, potpredsjednika Džoa Bajdena i drugih stranačkih čelnika, dok se Tramp sukobio sa stranačkim vođama i morao da odgovara na pitanja o svom propalom Univerzitetu Tramp.

Protiv njega i njegove visoke škole podignuta je optužnica za prevaru hiljadu ljudi. Tramp tvrdi da je sudski spor politički motivisan te da je sudija u sporu Gonzalo Kuriel pristrasan zbog njegovih planova da izgradi zid prema Meksiku.

Trampovi su komentari izazvali oštre kritike republikanskih vođa.

Bonus video: