Klinton: Tramp se ponaša kao demagog

Klintonova, koja je u utorak proglasila pobjedu nad demokratskim protivkandidatom za nominaciju Bernijem Sandersom, američkoj agenciji je rekla da je Trampova kampanja, za koju se ona pita da li je riječ o pukim političkim "akrobacijama", pogrešna i da to niko ne bi trebalo da toleriše
1 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2016. 10:45h

Najizgledniji kandidat za nominaciju Demokratske stranke za predsjednika SAD Hilari Klinton optužila je svog glavnog protivnika u trci za Bijelu kuću iz redova Republikanaca, Donalda Trampa, da se ponaša kao demagog.

Klintonova je, u intervjuu za AP, uporedila napade njujorškog milijardera na sudije, medije, svoje protivnike i njihove porodice, sa mračnim momentima svjetske istorije.

"To je klasično ponašanje jednog demagoga. Vidjeli smo tako nešto na mnogim mjestima i mnogo puta u svijetu i zato mislim da je to izuzetno opasno", istakla je bivša državna sekretarka SAD.

Klintonova, koja je u utorak proglasila pobjedu nad demokratskim protivkandidatom za nominaciju Bernijem Sandersom, američkoj agenciji je rekla da je Trampova kampanja, za koju se ona pita da li je riječ o pukim političkim "akrobacijama", pogrešna i da to niko ne bi trebalo da toleriše.

Hilari Klinton je glasače upozorila i da je Tramp osoba kojoj se ne može vjerovati i da je uz to nekvalifikovan i nespreman za zadatke u Bijeloj kući.

Bonus video: