"SVE JE POGREŠNO PROTUMAČENO"

Tramp: Želio sam da znam hoću li imati pošteno suđenje, nisam napadao Meksikance

Rojters je objavio da je predsjedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Pol Rajan nazvao "udžbeničkim primjerom rasističkog komenatara" to što je Tramp rekao. Rajan je kazao da i pored toga neće povući podršku koju je uputio Trampovoj predsjedničkoj nominaciji
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2016. 08:21h

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp saopštio je da su njegovi komentari u kojima dovodi u pitanje nepristrasnost američkog sudije meksičkog porijekla pogrešno protumačeni kao napad na ljude koji imaju meksičke korijene.

Rojters prenosi da je Tramp naveo da je bilo fer dovesti u pitanje nepristrasnost sudije u procesu koji se vodi protiv Trampovog univerziteta i da je želio da zna da li će imati pošteno suđenje.

Tramp je prošle nedjelje izjavio da je sudija Gonzalo Kurijel, koji je rođen u američkoj saveznoj državi Indijana, u "apsolutnom sukobu interesa" zbog "meksičkog porijekla".

"Ja želim da izgradim zid (prema Meksiku). To je očigledni sukob interesa", rekao je Tramp, a prenio "Volstrit džurnal".

Rojters je objavio da je predsjedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Pol Rajan nazvao "udžbeničkim primjerom rasističkog komenatara" to što je Tramp rekao. Rajan je kazao da i pored toga neće povući podršku koju je uputio Trampovoj predsjedničkoj nominaciji.