Klinton o Trampu: Biramo predsjednika, a ne diktatora

"U nekom trenutku morate da se zapitate da li je ovo samo politički trik? Nazivati Amerikance užasnim imenima? Pogledajte šta on sada radi
7 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2016. 12:19h

Pretendent na nominaciju Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Hilari Klinton rekla je, komentarišući najvjerovatnijeg republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, da SAD pokušavaju da izaberu predsjednika, a ne diktatora.

Ona je u gradu San Bernardinu u Kaliforniji poručila da je odlučna u namjeri da razotkrije nedostatak Trampovih kvalifikacija za predsjednika SAD i vrhovnog komandanta, prenio je AP.

"U nekom trenutku morate da se zapitate da li je ovo samo politički trik? Nazivati Amerikance užasnim imenima? Pogledajte šta on sada radi. Lično napada federalnog sudiju, koji je rođen u Indijani. Posljednji put kada sam pogledala, to je dio Amerike", rekla je Klinton.

Ona je zatvoreni Trampov univerzitet, protiv kojeg su podnijete dvije tužbe u San Dijegu i NJujorku, nazvala "totalnom prevarom".

Tramp je, kako je istakla ranije na mitingu u Vestministeru, rekao da je federalni sudija, koji je nadležan za slučaj, u sukobu interesa zbog svog "meksičkog nasljeđa".

Bonus video: