Napadač ubijen u pucnjavi ispred Bijele kuće

Ubijeni muškarac identifikovan je kao Džesi Oliveri iz Pensilvanije, rekli su izvori iz Bijele kuće koji su željeli da ostanu anonimni
0 komentar(a)
Bijela kuća, pucnjava, Foto: Reuters
Bijela kuća, pucnjava, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2016. 08:37h

Američka tajna služba saopštila je danas da su njeni agenti usmrtili napadača koji se približio kontrolnom punktu kod Bijele kuće u Vašingtonu i uperio oružje na pripadnike obezbjeđenja. Bijela kuća bila je zatvorena pola sata u petak popodne poslije pucnjave ispred kontrolnog punkta. Policija je saopštila da predsjednik Barak Obama nije bio u Bijeloj kući, već je igrao golf u predgrađu Vašingtona. Pucnjava se dogodila u trenutku dok se veliki broj turista, školskih ekskurzija i vladinih radnika nalazio u blizini.

Naoružani napadač približio se kontrolnom punktu u petak oko 15 časova i ignorisao je pozive pripadnika obezbjeđenja da spusti oružje, navodi se u saopštenju tajne službe. Policajac je, kako se navodi, ispalio jedan hitac u napadača, a pištolj je pronađen na licu mjesta. Muškarac je u kritičnom stanju prevezen u obližnju bolnicu, ali je podlegao povredama. Potpredsjednik SAD Džozef Bajden nalazio se u Bijeloj kući za vrijeme pucnjave i brzo je evakuisan na bezbjedno. Tajna služba je navela da napadač nije uspio da uđe u kompleks i da niko nije povrijeđen u incidentu. Ubijeni muškarac identifikovan je kao Džesi Oliveri iz Pensilvanije, rekli su izvori iz Bijele kuće koji su željeli da ostanu anonimni. Pripadnici tajne službe pronašli su municiju u Oliverijevom automobilu. Kako se navodi, on nije imao saučesnike.

Bonus video: