PREPUCAVANJA

Kameron odgovara Trampu: Stojim iza svojih kritika

Tramp je ranije danas rekao da, ukoliko pobijedi na izborima, vjerovatno neće imati dobre odnose sa Kameronom
62 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2019. 10:20h

Britanski premijer Dejvid Kameron stoji iza svojih ocjena da je predlog pretendenta na nominaciju Republikanske stranke za predsjednika SAD Donalda Trampa da se muslimanima privremeno zabrani ulazak u SAD "glup i pogrešan", kao i da "izaziva podjele", izjavio je danas portparol britanskog premijera.

Kameron bi, kako je istakao, sarađivao sa budućim predsjednikom SAD "ko god on bio" i posvećen je održavanju specijalnih odnosa sa Vašingtonom, prenio je Rojters.

Tramp je ranije danas rekao da, ukoliko pobijedi na izborima, vjerovatno neće imati dobre odnose sa Kameronom, zbog kritika koje mu je ranije upućivao.

Tramp je, u televizijskoj emisiji "Dobro jutro Britanijo", rekao i da je nedavno izabrani gradonačelnik Londona Sadik Kan "neznalica", jer je kritikovao njegovu inteligenciju i poglede na islam.

Tramp ga je pozvao da se podvrgne testu inteligencije ocijenivši da su njegove izjave "nepristojne" i poručivši da će ih zapamtiti.

"On me ne poznaje, nije me sreo, ne zna sve o meni", rekao je Tramp dodajući da je želio dobro Kanu kada je izabran za gradonačelnika, ali da ga je sada "briga za njega".

Kan je, nakon što je izabran za gradonačelnika Londona, kritikovao Trampov predlog da se zabrani muslimanima da posjećuju SAD.

On je, ranije ovog mjeseca, rekao da nije impresioniran izjavom Trampa da bi ga izuzeo iz privremene zabrane ulaska muslimana u SAD koju predlaže.