Sjeverna Koreja dozvolila ruskoj jahti da nastavi put ka Vladivostoku

Jedan ruski diplomata rekao je juče agenciji Tas s da se na jahti nalazi pet osoba, kao i da ambasada u Pjongjangu preduzima sve mjere kako bi razjasnila detalje incidenta
0 komentar(a)
Sjeverna Koeja, Rusija, Foto: Shutterstock
Sjeverna Koeja, Rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.05.2016. 09:56h

Ruska jahta "Elfin" napustila je sjevernokorejsku luku Kimšaek i nastavila put ka Vladivostoku, rekao je danas ruski ambasador u Pjongjangu Aleksader Macegora, a brod je oslobođen dan nakon što ga je sjevernokorejska obalska straža zadržala u Japanskom moru.

Macegora je agenciji Tas s rekao da ruske diplomate i dalje traže od sjevernokorejske strane da objasni zašto je zadržala rusku jahtu.

Ambasada Rusije u Pjongjangu saopštila je juče da je brod sjevernokorejske obalske straže u Japanskom moru zadržao rusku jahtu "Elfin", koja je plovila od južnokorejske luke Pusan do Vladivostoka.

Jedan ruski diplomata rekao je juče agenciji Tas s da se na jahti nalazi pet osoba, kao i da ambasada u Pjongjangu preduzima sve mjere kako bi razjasnila detalje incidenta.

Portparol jahting kluba "Seven Fit" iz Vladivostoka je ruskoj agenciji ranije rekao da se jahta vraćala sa međunarodnog takmičenja i da joj je putanja prolazila kroz neutralnu ekonomsku zonu.

"Jahta je veoma mala, duga je samo 8,5 metara. Veoma je lako vući je. Razlozi za to, međutim, nisu poznati", rekao je portparol.

Bonus video: