"PUT KA OSLOBOĐENJU PALESTINE"

Sin Bin Ladena poziva džihadiste u Siriji da se ujedine

Lider Al Kaide Ajman al-Zavahiri je, takođe, pozvao džihadiste u Siriji da se ujedine, uprkos tome što se protivio djelovanju rivalske grupe Islamska država i njenom proglašenom kalifatu, prenio je AFP
50 pregleda 8 komentar(a)
BIn Ladenov sin, Foto: Youtube screenshot
BIn Ladenov sin, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 09.05.2016. 18:30h

Hamza bin Laden, sin osnivača Al Kaide Osame bin Ladena, pozvao je danas džihadiste u Siriji da se ujedine i poručio da borba u ratom razorenoj zemlji otvara put ka "oslobađanju Palestine".

"Islamski narod treba da se fokusira na džihad u Siriji i ujedini tamo redove mudžahedina. Nema više izgovora za one koji insistiraju na podjeli i spore se sada da se cijeli svijet mobilisao protiv muslimana", rekao je 23. godišnji Hamza Bin Laden u audio poruci na internetu.

Lider Al Kaide Ajman al-Zavahiri je, takođe, pozvao džihadiste u Siriji da se ujedine, uprkos tome što se protivio djelovanju rivalske grupe Islamska država i njenom proglašenom kalifatu, prenio je AFP.

"Pitanje jedinstva danas je pitanje života ili smrti", rekao je Zavahiri u audio poruci, koja je objavljena u subotu na internetu, dodajući da ukoliko se ne budu ujedinili i ako se budu prepirali, "biće pojedeni jedan po jedan".