SAD: Starica zgrabila "tridesetosmicu" i ubila provalnika spašavajući muža

Opisujući šta se dešavalo pošto je provalnik upao u kuću i pretukao njenog muža metalnom štanglom i izbo nožem, ona je rekla da je htjela samo da zaustavi napadača da nije ni o čemu drugom mislila
3 komentar(a)
Pištolj, Foto: Shutterstock
Pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.05.2016. 07:00h

Jedna 80-togodišnjakinja ubila je iz pištolja provalnika koji je upao u njenu kuću u Sijetlu, spasavajući svog muža koga je provalnik prethodno pretukao i izbo nožem, objavila je večeras televizija Foks.

Barb Mols je zgrabila svoj pištolj, "tridesetosmicu", kada je vidjela svog muža kako krvari na podu, ispalila u napadača četiri hica i tri puta pogodila.

"Znate, nikada u svom životu nisam mogla da pretpostavim da ću nekome oduzeti život. Naročito ne u 80. godini", rekla je lokalnoj televiziji gospođa Mols, koja ima osam unučadi i troje praunučadi.

Opisujući šta se dešavalo pošto je provalnik upao u kuću i pretukao njenog muža metalnom štanglom i izbo nožem, ona je rekla da je htjela samo da zaustavi napadača da nije ni o čemu drugom mislila.

Njen pet godina mlađi suprug Liland smješten je u bolnicu i njegovo stanje je stabilno.

Mediji su prenijeli da je u kuću provalio dvadesetpetogodišnji Stiven Šepard, bivši robijaš koji je osuđivan za pljačke i da je prije nego što je ugledao Barb Mols samo uzviknuo - "pištolj".

Barb Mols kaže da je pištolj dobila kao božićni poklon od svog muža i da se nije ustezala da ga upotrebi.

"Znate kako se majke odnose prema djeci. E tako sam se ja odnosila prema svom mužu, štitila sam mu leđa. Nisam baš tipična baka, ako niste primijetili", rekla je Barb Mols.

Bonus video: