SAD i Rusija: Pokušaćemo da sarađujemo u Siriji, da bi primirje obuhvatilo i Alep

Od ključne važnosti je da, kako se navodi u saopštenju, Rusija udvostruči napore da izvrši pritisak na sirijskog predsjednika Bašara al Asada da se pridržava novog sporazuma, dok će Vašington uticati na sirijsku opoziciju, prenosi Rojters
0 komentar(a)
Alepo, Foto: Reuters
Alepo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2016. 18:30h

Sjedinjene Američke Države i Rusija dogovorile su se da će pokušati da sarađuju sa stranama na terenu u Siriji kako bi primirje obuhvatilo i grad Alep u kojem se prethodnih dana vode žestoke borbe, saopštio je danas Stejt department.

Dogovor je stupio na snagu minut poslije ponoći u Damasku, rekao je portparol Stejt departmenta Mark Toner naglasivši da je od tog momenta primijećeno smanjenje nasilja u tim oblastima.

Od ključne važnosti je da, kako se navodi u saopštenju, Rusija udvostruči napore da izvrši pritisak na sirijskog predsjednika Bašara al Asada da se pridržava novog sporazuma, dok će Vašington uticati na sirijsku opoziciju, prenosi Rojters.

"Naš cilj ostaje i uvijek je bio jedinstveno primirje na teritoriji cijele Sirije, a ne niz lokalnih primirja", kaže se u saopštenju Stejt departmenta.

Bonus video: