U Indiji četiri osobe poginule od eksplozije bombe kućne izrade: Zašto je pravljena pred lokalne izbore?

U Zapadnom Bengalu u četvrtak treba da se održi posljednji krug lokalnih izbora. U tom dijelu Indije članovi rivalskih stranaka ponekad postavljaju bombe ručne izrade kako bi zaplašili glasače uoči glasanja
128 pregleda 0 komentar(a)
Bomba, Foto: Shutterstock
Bomba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.05.2016. 09:22h

Najmanje četvoro ljudi je poginulo u eksploziji bombe kućne izrade na kojoj su radili u svojoj kući u indijskoj saveznoj državi Zapadni Bengal, gdje su u toku napeti lokalni izbori, saopštila je danas tamošnja policija.

U toj eksploziji u selu oko 360 kilometara sjeverno od Kalkute, u blizini granice sa Bangladešom, takođe je povrijeđeno šest ljudi, prenijela je agencija AFP.

Policija istražuje zašto su građani pravili bombu, ali zasad niko nije uhapšen, izjavio je upravnik policije Zapadnog Bengala Anuž Šarma.

U Zapadnom Bengalu u četvrtak treba da se održi posljednji krug lokalnih izbora. U tom dijelu Indije članovi rivalskih stranaka ponekad postavljaju bombe ručne izrade kako bi zaplašili glasače uoči glasanja.

Indijske vlasti su u Zapadnom Bengalu zbog izbora rasporedili dodatne policijske snage.

Premijer te indijske savezne države Mamata Banerdži će se na izborima suočiti sa rivalima iz ljevičarskih stranaka, kao i hinduističkom nacionalističkom strankom Baratija Džanata, koja vlada na nacionalnom nivou.

Bonus video: