Turska od januara ubila skoro 900 džihadista

Kako se precizira od 9. januara u vazdušnim udarima turske vojske ubijeno je 492 terorista, dok je još 370 njih ubijeno u artiljerijskim napadima u kojima su uništena i skladišta oružja, navodi ova agencija
1 komentar(a)
Džihadisti, Islamisti, ISIL, Foto: Reuters
Džihadisti, Islamisti, ISIL, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2016. 13:10h

Turska je od januara u vazdušnim napadima i artiljerijskoj vatri ubila skoro 900 pripadnika Islamske države, prenijela je agencija Anadolija pozivajući se na vojne izvore.

Kako se precizira od 9. januara u vazdušnim udarima turske vojske ubijeno je 492 terorista, dok je još 370 njih ubijeno u artiljerijskim napadima u kojima su uništena i skladišta oružja, navodi ova agencija.

AFP prenosi da ovi navodi nisu mogli da budu nezavisno provjereni.

Portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin rekao je danas da je više od 3.300 ljudi osumnjičenih za pripadnost IS dosad protjerano iz Turske kao i da je vlada uvela zabranu ulaska za skoro 41.000 stranih državljana zbog sumnje da su u vezi sa istom organizacijom.

Prema njegovim riječima, Turska je proteklih mjeseci u više akcija razbila navodne ćelije spavača IS širom zemlje, a uhapšeno je ukupno 2.770 od kojih su 1.232 strani državljani.

Bonus video: