U pretresu firme Mosak Fonseka nađen uništeni dokumenti

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Havijer Karabaljo kaže da je pronađen veliki broj dokumenata u vezi sa poslovanjem kompanije, ali da nije još poznato koje informacije oni sadrže
1 komentar(a)
Mosak Fonseka, Foto: Reuters
Mosak Fonseka, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2016. 10:24h

Tri nedjelje nakon objavljivanja kontroverznih Panamskih papira, policija je danas ponovo pretresla prostorije advokatske firme "Mosak Fonseka" koja se našla u središtu skandala, ali je pronašla samo isjeckane papire spremne za reciklažu.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Havijer Karabaljo kaže da je pronađen veliki broj dokumenata u vezi sa poslovanjem kompanije, ali da nije još poznato koje informacije oni sadrže.

Agenti su iznijeli više vreća sa isjeckanim papirom, prenosi AP.

Firma je juče saopštila da papirni materijal šalje na reciklažu i da su sve informacije već sačuvane u digitalnoj formi i predati tužilaštvu.

Sjedište kancelarije je pretraženo prošle nedjelje kada je utvrđeno da ne postoje dokazi da bi se protiv te firme pokrenuo postupak.

Evropska komisija planira da objelodani poreske i finansijske podatke velikih kompanije, prenosi Rojters.

Firma "Mosak Fonseka" se našla u centru svjetske pažnje nakon što su procurjeli dokumenti koji su pokazali da je ta advokatska kompanija otvorila ofšor račune za svoje bogate klijente iz čitavog svijeta.

Bonus video: