Ekvador: Raste broj žrtava zemljotresa - 525 osoba poginulo

Spasilačke ekipe iz Meksika, Kolumbije, Španije i drugih zemalja najavile su da će nastaviti da tragaju za preživjelima, uz upozorenje da šanse za pronalaženjem još preživjelih opadaju sa svakim satom
0 komentar(a)
Ekvador, zemljotres, Foto: Reuters
Ekvador, zemljotres, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2016. 14:16h

Vlasti Ekvadora saopštile su danas da je broj poginulih, u razornom zemljotresu u subotu, dostigao 507, ali se i dalje 231 osoba vodi kao nestala i polako se gubi nada da će biti pronađeno još preživjelih, prenio je AP.

Kancelarija državnog tužioca navela je da je 499 žrtava identifikovano i da su njihova tijela vraćena porodicama.

Među poginulima je 11 stranaca, uključujući jednog američkog i dva kanadska državljanina.

Ekvadorski zvaničnici očekuju da će biti pronađeno još tijela jer se, prema podacima Ministarstva odbrane, 231 osoba vodi kao nestala.

Spasilačke ekipe iz Meksika, Kolumbije, Španije i drugih zemalja najavile su da će i danas nastaviti da tragaju za preživjelima, uz upozorenje da šanse za pronalaženjem još preživjelih opadaju sa svakim satom.

Američki predsjednik Barak Obama razgovarao je juče telefonom sa predsjednikom Ekvadora Rafaelom Koreom, kojem je izrazio saučešće u ime američkog naroda, saopštila je Bijela Kuća.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale je pogodio Ekvador u subotu kasno uveče, porušivši domove i hotele duž Pacifičke obale popularne kod turista, a nekoliko gradova je gotovo potpuno sravnjeno sa zemljom.

Više od 2.000 ljudi je povrijeđeno u rušenju zgrada tokom tog jakog zemljotresa ili nekog od naknadnih šokova.

Bonus video: