Izaslanici Izraela i Palestine se verbalno obračunali na sastanku SBUN: "Sram vas bilo"

Do žustre rasprave između dva izaslanika došlo je nakon što se generalni sekretar UN Ban Ki-mun obratio Savjetu i pozdravio nedavne napore Izraela i Palestine koji su, kako je rekao, doprinijeli smanjenju tenzija proteklih nedjelja
1 komentar(a)
Ujedinjene nacije, Foto: Reuters
Ujedinjene nacije, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2016. 17:05h

Mjesečni sastanak Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) o Bliskom istoku pretvorio se danas u verbalni obračun između izaslanika Izraela i Palestine, koji su vikali jedan na drugog i dobacivali preko sale istu oštru poruku: "Sram vas bilo".

"Vi plaćate porodice terorista", rekao je glasno izraelski ambasador u UN Dani Danon tokom sastanka 15-članog Savjeta bezbjednosti, obraćajući se stalnom palestinskom posmatraču u UN Rijadu Mansuru, prenosi Rojters.

"A zar vi ne radite isto to?", uzvratio mu je Mansur, na šta je Danon rekao: "Vi slavite terorizam. Sram da vas bude zbog toga".

"Mi to ne radimo. Sram da vas bude što ste ubili hiljade palestinske djece", odgovorio mu je Mansur.

Do žustre rasprave između dva izaslanika došlo je nakon što se generalni sekretar UN Ban Ki-mun obratio Savjetu i pozdravio nedavne napore Izraela i Palestine koji su, kako je rekao, doprinijeli smanjenju tenzija proteklih nedjelja.

Nakon što je kineski ambasador Liu Đieji, koji ovog mjeseca predsjedava SBUN, pozvao dvojicu izaslanika da se smire, Danon je objavio da se danas dogodila eksplozija u autobusu u Jerusalimu.

Izraelska policija je saopštila da je eksplozija možda izazvana ekstremističkim napadom, a možda i požarom koji je izbio iz drugih razloga.

Bonus video: