SAD: Još dva sumnjiva paketa namijenjena demokratama

Klaper je rekao za CNN da je jasno da paketi s bombama, dostavljeni na adrese istaknutih demokrata i drugih Trampovih kritičara, predstavljaju akt domaćeg terorizma
0 komentar(a)
džejms klaper, kori buker, Foto: Reuters
džejms klaper, kori buker, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2018. 14:55h

Pronađena su još dva sumnjiva paketa koja su upućena istaknutim demokratama, nekadašnjem direktoru obavještajne službe Džejmsu Klaperu i senatoru Koriju Bukeru.

Klaper je rekao za CNN da je jasno da paketi s bombama, dostavljeni na adrese istaknutih demokrata i drugih kritičara američkog predsjednika Donalda Trampa, predstavljaju akt domaćeg terorizma.

Klaper je u intervjuu za CNN, u kojem radi kao analitičar, rekao da nije iznenađen da je i on bio na meti i okarakterisao taj incident kao "ozbiljan", prenosi Rojters.

Sumnjivi paket upućen Bukeru je presretnut u Južnoj Floridi, a FBI je rekao da je "sličan po izgledu" ostalim paketima koji su bili namijenjeni istaknutim demokratama i medijskim predstavnicima, prenio je CNBC.

Njujorška policija istražuje i odvojeni slučaj sumnjivog paketa u jednoj pošti u tom gradu, javio je CNN.

FBI nastavlja da istražuje slučajeve paketa s bombama ručne izrade, prenosi Rojters.

Više paketa sa improvizovanim bombama presretnuto je u proteklih nekoliko dana u SAD, podsjeća Tanjug.

Paketi su, između ostalih, bili namijenjeni bivšem predsedniku Baraku Obami, bivšoj predsjedničkoj kandidatkinji Hilari Klinton, ali i CNN-u

Nijedna bomba nije eksplodirala i niko nije povrijeđen.

Bonus video: