IZBORI U VAJOMINGU

Kruz se približio Trampu u trci za glasove delegata

"Hvala vam, građani Vajominga!", napisao je Kruz na Twitteru.
3 komentar(a)
Ted Kruz, Foto: Reuters
Ted Kruz, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.04.2016. 11:02h

Pretendent za nominaciju Republikanaca za predsjednika SAD Ted Kruz osvojio je na unutarstranačkim izborima u Vajomingu svih 14 glasova delegata i tako smanjio razliku u odnosu na Donalda Trampa, favorita u trci za nominaciju Republikanske stranke.

Kruz sada ima 553 delegata prema Trampovih 758, pokazuju podaci CNN, a da bi osvojio predsjedničku nominaciju svoje stranke, kandidatu je potrebno 1.237 delegata, prenijela je agencija AFP.

"Hvala vam, građani Vajominga!", napisao je Kruz na Twitteru.

"Dobili smo ogromnu podršku od vas, koja je rezultovala ovom ključnom pobjedom na Republikanskoj konvenciji u Vajomingu. To predstavlja još jedan korak na našem putu ka osvajanju stranačke nominacije", istakao je Kruz.

Pobeda Kruza u Vajomingu je bila očekivana jer je on u toj konzervativnoj saveznoj državi sprovodio kampanju, za razliku od njegovog rivala Trampa. On se fokusirao na kampanju u Njujorku, koja nosi veliki broj delegata i održava se u utorak.

Kruz je u obraćanju članovima svoje stranke u Vajomingu prije glasanja rekao kako očekuje borbu na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Klivlendu u julu, na kojoj će biti izabran kandidat te stranke za predsjednika SAD.