Australijski sud presudio da muškarac nije namjerno širio virus HIV

Zdravstveni zvaničnici su upozorili javnost 2010. godine da je Zaburoni priznao policiji da je imao seksualne odnose bez zaštite sa 12 žena u Australiji
0 komentar(a)
seks, Foto: Shutterstock
seks, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.04.2016. 07:53h

Cirkuskom akrobati porijeklom iz Zimbabvea, koji je inficirao svoju djevojku virusom HIV, prihvaćena je danas žalba pred australijskim sudom protiv presude da joj je namjerno preneo taj virus.

Pet sudija Visokog suda Australije presudilo je da nema dokaza da je Godfri Zaburoni (37) imao namjeru da inficira ženu, čije ime nije navedeno, tokom njihove dvogodišnje veze koja se završila 2008. godine u gradu Gould Koust, u australijskoj državi Kvinslend.

Jedan od sudija, Stiven Gagel rekao je da postoji razumna mogućnost da je Zaburoni imao seksualni odnos "sebično, zbog sopstvenog zadovoljstva, ne mareći za mogućnost da će žena koja je podnijela tužbu biti zaražena (virusom HIV)".

Zaburoni je osuđen 2013. godine na devet godina i šest meseci kazne zatvora zbog namjernog, nezakonitog prenošenja ozbiljne bolesti.

Zdravstveni zvaničnici su upozorili javnost 2010. godine da je Zaburoni priznao policiji da je imao seksualne odnose bez zaštite sa 12 žena u Australiji.

Bonus video: