Je li Keri mislio na Trampa i Kruza: Izjave o muslimanskim imigrantima su sramota za SAD

"Moram da kažem da je na osnovu nekih pitanja koja su mi postavili i iz načina na koji su ih postavili jasno da je ono što se događa sramota za našu zemlju," rekao je on gostujući u emisiji televizije CBS
2 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2016. 09:10h

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je da su izjave o muslimanskim imigrantima tokom kampanje za američke predsjedničke izbore postale "sramota" za SAD.

On je rekao da misli da su svjetski lideri koji prate izbore "šokirani" i da to mijenja pogled na postojanost i pouzdanost SAD kao partnera.

"Moram da kažem da je na osnovu nekih pitanja koja su mi postavili i iz načina na koji su ih postavili jasno da je ono što se događa sramota za našu zemlju," rekao je on gostujući u emisiji televizije CBS.

Keri nikog nije pomenuo po imenu ali se vjeruje da je aludirao na pretendente na nominaciju Republikanske stranke na izborima Donalda Trampa i senatora Teda Kruza koji su tražili pojačan nadzor nad muslimanskim zajednicama u SAD.

Tramp je tražio i da se zaustavi dolazak muslimanskih migranata u SAD.

Američki državni sekretar se vratio iz Brisela gdje je otputovao poslije terorističkih napada kako bi razgovarao o bezbjednosti.

On je rekao da Evropa treba hitno da riješi propuste u obavještajnom sistemu koje su teroristi iskoristili za bombardovanje aerodroma i metro stanice u belgijskoj prijestonici.

Bonus video: