SAD: Hoće da nose oružje kada se bude birao kandidat republikanaca za predsjednika

U peticiji se kao razlog navodi da je Klivlend jedan od deset najopasnijih gradova u SAD i da su ih podržali republikanci u trci za Bijelu kuću, Donald Tramp, Ted Kruz i Džon Kejsik
3 komentar(a)
Pištolj, SAD, Foto: Reuters
Pištolj, SAD, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2016. 20:05h

Peticija za pravo nošenja oružja na konvenciji Republikanske partije na kojoj će biti određen kandidat za predsjedničke izbore u SAD, do danas je potpisalo 23.000 ljudi koji traže da nose oružje u sportskoj hali u Klivlendu.

Republikanska stranka će organizovati četvorodnevni skup, od 18. do 21. jula, u otvorenoj sportskoj areni u Klivlendu u kojoj se obično igraju utakmice košarke i hokeja na ledu ili održavaju koncerti.

Na stadionu, kapaciteta od oko 20.000 mjesta, inače je zabranjeno nošenje oružje.

U peticiji se kao razlog navodi da je Klivlend jedan od deset najopasnijih gradova u SAD i da su ih podržali republikanci u trci za Bijelu kuću, Donald Tramp, Ted Kruz i Džon Kejsik.

"Suviše smo navikli na masovna ubistva koja mogu da se dogode kada se građanima oduzme osnovno pravo da nose pištolje ili automatsko oružje na javnim mjestima", navodi se u peticiji i dodaje da građani takođe žele da se zaštite od mogućih napada džihadista Islamske države.

Bonus video: