Video Sjeverne Koreje: Nuklearni napad na Vašington, zastava SAD u plamenu

Sjeverna Koreja je takođe upozorila Južnu Koreju da će napasti predsjedničku palatu u Seulu ukoliko se južnokorejska predsjednika Park Geun-Hje ne izvini svom sjevernom susjedu zbog "izdaje", prenio je AP
21 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2016. 15:38h

Sjeverna Koreja objavila je danas novi montirani propagandni snimak pod nazivom "Posljednja šansa" na kojem se prikazuje nuklearni napad na Vašington.

U četvorominutnom snimku se vidi lansiranje nuklerane rakete sa podmornice ka Vašingtonu, a na kraju snimka vidi se američka zastava u plamenu, prenio je AFP.

Snimak prikazuje istoriju američko-korejskih odnosa i završava se digitalno obrađenom scenom u kojoj se vidi raketa kako prolazi kroz oblake, vraća se na zemlju i pada ispred spomenika Abrahamu Linkolnu u Vašingtonu.

Zgrada američkog Kapitola eksplodira i pojavljuje se poruka na korejskom jeziku: "Ako americki imperijalisti pomjere i jedan milimetar ka nama, mi ćemo ih odmah gađati nuklearnim oružjem".

Sjeverna Koreja je takođe upozorila Južnu Koreju da će napasti predsjedničku palatu u Seulu ukoliko se južnokorejska predsjednika Park Geun-Hje ne izvini svom sjevernom susjedu zbog "izdaje", prenio je AP.

Sjeverna Koreja u ultimatumu, koji je izdala Korejska narodna armija, a prenijeli državni mediji, zahtijeva se i da južnokorejska predsjednica javno pogubi zvaničnike odgovorne za, kako se tvrdi, planove za napad na njihovo rukovodstvo.

Bonus video: