Putin i Keri sutra o Siriji i Ukrajini

Keri će večeras doputovati u posjetu Rusiji, treću za godinu dana, a sastaće se i s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom
56 pregleda 0 komentar(a)
Keri, Putin, Foto: Twitter
Keri, Putin, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.03.2016. 12:06h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i državni sekretar SAD Džon Keri razgovaraće sjutra u Moskvi o rješenju krize u Siriji i primjeni Minskog sporazuma.

Keri će večeras doputovati u posjetu Rusiji, treću za godinu dana, a sastaće se i s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov je danas, upitan da li će Keri i Putin razgovarati o ukrajinskom pilotu Nađi Savčenko, izjavio da ne postoji "fiksna agenda" sastanka, prenio je TASS.

"Svakako, postoji niz pitanja od primarne važnosti. To su, naravno, proces sirijskog rešenja, razmjena stavova o situaciji u vezi s primjenom Minskih sporazuma. Što se tiče svega ostalog, ako bude dovoljno vremena, neka pitanja biće iznjeta tokom razgovora", kazao je Peskov.

Ukrajinka Savčenkova osuđena je juče u Rusiji na 22 godine zatvora zbog navodnog učešća u ubistvu dva ruska novinara na istoku Ukrajine. Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko predložio je Rusiji da joj u zamjenu za Savčenkovu preda dva ruska vojnika.

Bonus video: