Pojačane mjere bezbjednosti u Njujorku, Vašingtonu, Beogradu, BiH...

Američka policija je na Tviteru apelovala na graane da budu u pripravnosti i da prijave vlastima ukoliko primete bilo šta sumnjivo
2 komentar(a)
policija, specijalci, Foto: Reuters
policija, specijalci, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2016. 16:23h

Mjere bezbjednosti u Njujorku i Vašingtonu pojačane su danas nakon terorističkih napada u Briselu, prenijeli su američki mediji. "Nema direktne opasnosti od napada na Njujork, ali su iz razloga predostrožnosti pojačane mjere bezbjednosti na međunarodnom aerodromu 'Džon F. Kenedi' i drugim aerodromima u Njujorku, na željezničkim stanicama Pen stejšen i Grand central, kao i na mostovima, tunelima i u Svjetskom trgovinskom centru i metrou", saopštio je guverner države Njujork Endru Kuomo. Policija u Njujorku pojačala je antiterorističke mjere na najprometnijim mjestima i saobraćajnim zonama. Naoružani policajci patroliraju na Tajms skveru, najpoznatijem trgu u gradu od osam i po miliona stanovnika, prenijela je agencija Frans pres sa lica mjesta. Policija je na Tviteru apelovala na graane da budu u pripravnosti i da prijave vlastima ukoliko primete bilo šta sumnjivo.

Mjere bezbjednosti pojačane su danas i u metrou i na aerodromima u Vašingtonu. Službe bezbjednosti saopštile su da će učiniti sve da zaštite američke građane.

BiH podigla mjere bezbjednosti

Predsjedavajući Sajveta ministara BiH Denis Zvizdić sazvao je za danas u Sarajevu sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma povodom terorističkih napada u Briselu, saopštio je Savjet ministara BiH. Poslije jutrošnjih terorističkih napada u Briselu, Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH (DKPT) podigla je mjere bezbjednosti na najviši nivo.

"Oko svih stranih ambasada, konzulata i institucija BiH pojačali smo prisustvo naših pripadnika. Mjere bezbjednosti su na na najvišem nivou", izjavio je direktor DKPT-a Mirsad Vilić.

Kako su prenijeli sarajevski mediji, Vilić je kazao da je od jutros u punoj pripravnosti Sektor za međunarodnu saradnju u okviru DKPT-a.

Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH (DKPT) podigla je mjere bezbjednosti na najviši nivo

"Čekamo da li će Europol ili Interpol od nas zatražiti pomoć ili dodatne informacije, kao što je to bilo u slučaju s napadom u Parizu", kazao je Vilić i dodao da je DKPT u stalnom kontaktu sa svim policijskim agencijama u BiH.

"Nakon stvari koje su se desile u Belgiji, ne može se ostati pasivan. Sada se moraju pojačati mjere, razmjena informacija između policijskih agencija, povećati prisustvo policijskih službenika na terenu", naglasio je Vilić.

Beogradski aerodrom pojačao mjere bezbjednosti

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" uveo je danas dodatne mjere bezbjednosti koje uključuju i kontradiverzionu kontrolu na ulasku u terminale 1 i 2. Ostali ulazi su zatvoreni, dok je na izlazima raspoređeno obezbjeđenje, navodi se u saopštenju Aerodroma. Dodatne bezbjednosne mjere uvedene su nakon bombaških napada na briselskom aerodromu i u metrou koji su se dogodili jutros i u kojima je stradalo oko 30 ljudi i povrijeđeno više od 190. Patrolne aktivnosti ispred zgrade Aerodroma "Nikola Tesla" su značajno pojačane, a video-nadzorom se dodatno kontrolišu svi djelovi terminala. Zbog pojačanih mera bezbednosti je usporen prihvata i otprem putnika na beogradskom aerodromu.

Bonus video: