Kina se protivi jednostranim sankcijama Sjevernoj Koreji

Predsjednik SAD Barak Obama uveo je u srijedu nove sankcije Sjevernoj Koreji, kao odgovor na nedavne "nedozvoljene" nuklearne i balističke testove. Sankcijama je zamrznuta imovina Sjeverne Koreje u SAD i zabranjen izvoz robe iz SAD u tu zemlju
0 komentar(a)
Kina,, Foto: Shutterstock
Kina,, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.03.2016. 09:32h

Peking smatra da jednostrane sankcije SAD Sjevernoj Koreji ne smiju da ugroze interese Kine a portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Lu Kang izjavio je da se Kina uvijek protivi "svakom koraku koji vodi povećanju tenzija na Korejskom poluostrvu".

"Sve relevantne strane, nadamo se, biće uzdržane, ostaće smirene i izbjegavaće bilo kakve provokativne reči ili djela", rekao je Lu, prenosi Čajna dejli.

Predsjednik SAD Barak Obama uveo je u srijedu nove sankcije Sjevernoj Koreji, kao odgovor na nedavne "nedozvoljene" nuklearne i balističke testove. Sankcijama je zamrznuta imovina Sjeverne Koreje u SAD i zabranjen izvoz robe iz SAD u tu zemlju.

Portparol Bijele kuće Džoš Ernest rekao je da će nove jednostrane mjere omogućiti SAD da sprovedu sankcije koje je jednoglasno usvojio Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Koreje saopštilo je u četvrtak da će najviši zvaničnik za prekinute nuklearne pregovore posjetiti danas Kinu.

Bonus video: