Džihadisti zauzeli vojne baze i oružje u Siriji

Nusra Front optužuje pobunjenike da su vršili neočekivane napade na njihove baze u gradovu Marat al-Numan u provinciji Idlib, na sjeverozapadu Sirije, kad je zarobljeno nekoliko pripadnika Nusra Fronta
2 komentar(a)
Nusra front, Foto: Reuters
Nusra front, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2016. 10:59h

Borci Nusra Fronta, džihadističke organizacije povezane sa Al Kaidom, zauzeli su tokom noći vojne baze i oružje od pobunjeničke grupe na sjeverozapadu Sirije, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Direktor te organizacije sa sjedištem u Londonu Rami Abdulrahman je izjavio i da su borci Nusra Fronta takođe zarobili više desetina pobunjenika, koji imaju podršku Zapada i dobili su inostranu vojnu pomoć, prenio je Rojters.

Pobunjenička 13. divizija, na čijem je čelu istaknuti komandant pobunjenika Ahmed al-Seud a bore se pod zastavom Slobodne sirijske armije, saopštila je na Twitteru da su borci Nusra Fronta napali njihove baze i oteli oružje, ne navodeći više detalja.

Nusra Front optužuje pobunjenike da su vršili neočekivane napade na njihove baze u gradovu Marat al-Numan u provinciji Idlib, na sjeverozapadu Sirije, kad je zarobljeno nekoliko pripadnika Nusra Fronta.

Sukobi džihadista i pobunjenika su se rasplamsali dvije nedjelje od početka primene primirja u Siriji, a uoči mirovnih pregovora u Ženevi između predstavnika vlade predsjednika Bašara Asada i pobunjenika.

Bonus video: