Policija upotrijebila biber sprej na Trampovom skupu

Televizijski snimci pokazuju jednog demonstranta kako trlja svoje oči, govoreći da je poprskan
1 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2016. 08:51h

Američka policija upotrijebila je u dva navrata biber sprej ispred skupa kandidata za republikansku predsedničku nominaciju Donalda Trampa u Kanzasu u subotu uveče, a dvije osobe uhapšene su zbog nepoštovanja zakona.

Policija u Kanzasu nije međutim navela da li je biber sprej ubotrijebljen na demonstrante ili na Trampove pristalice, prenijela je agencija AP.

Televizijski snimci pokazuju jednog demonstranta kako trlja svoje oči, govoreći da je poprskan.

Bučna grupa ljudi okupila se ispred pozorišta u Kanzasu u kojem je Tramp imao miting, ali skup završen bez većeg incidenta.

Demonstranti su uspjeli da uđu u pozorište i desetak puta su prekinuli Trampov govor, a nakon toga bili su prinuđeni da napuste skup.

Prethodno je jedan čovjek pokušao da probije kordon obezbeđenja na skupu američkog milijardera u Ohaju, zbog čega su intervenisali agenti tajne službe da zaštite mogućeg republikanskog kandidata u trci za Bijelu kuću.

Tramp je kritikovan zbog svoje "zapaljive retorike", koja, prema navodima njegovih protivnika, izaziva tenzije. Tramp je posebno imao negativne izjave prema Meksikancima i muslimanima.

Galerija

Bonus video: