Iran testirao dvije balističke rakete: Demonstriranje "moći zastrašivanja"

Saopštenje je prenijela zvanična iranska novinska agencija IRNA, opisavši vojnu vježbu u kojoj su "balističke rakete ispaljene iz silosa" u različitim djelovima zemlje, navodi AFP
0 komentar(a)
Iran zastava, Foto: Shutterstock
Iran zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.03.2016. 08:30h

Iranska Revolucionarna garda testirala je jutros dvije balističke rakete, javile su iranske novinske agencije Fars i Tasnim.

Dvije rakete ispaljene su u okviru vojne vježbe sa teritorije sjevernog dijela Irana i pogodile su mete na jugoistoku zemlje, udaljene 1.400 kilometara, prenio je Rojters.

Teheran je i juče saopštio da su iranske oružane snage izvele nova testiranja balističkih raketa kako bi demonstrirale "moć zastrašivanja" i "spremnost zemlje da upotrijebi sva raspoloživa sredstva u suočavanju sa prijetnjama" uperenim protiv teritorijalnog integriteta Irana.

Saopštenje je prenijela zvanična iranska novinska agencija IRNA, opisavši vojnu vježbu u kojoj su "balističke rakete ispaljene iz silosa" u različitim djelovima zemlje, navodi AFP.

Iranska agencija ISNA prenosi da je Iranska revolucionarna garda ispalila juče nekoliko balističkih raketa iz silosa širom zemlje u okviru vojne vježbe.

Vašington je u januaru uveo nove sankcije Iranu zbog njegovog raketnog programa ubrzo nakon što su Teheranu ukinute odvojene sankcije koje su bile vezane za iranski nuklearni program, podseća Frans pres.

Bonus video: