PREDSJEDNIČKI IZBORI

Sanders pobijedio Klintonovu na izborima u Mejnu

Sanders je Klintonovu, bivšeg američkog državnog sekretara i prvu damu, pobijedio sa 64,3 odsto glasova prema njenih 35,5 odsto glasova
2 komentar(a)
Berni Sanders, Foto: Beta-AP
Berni Sanders, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.03.2016. 08:21h

Berni Sanders ostvario je danas značajnu pobjedu nad rivalkom za nominaciju Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Hilari Klinton, pošto je osvojio značajno više glasova od nje na unutarstranačkim izborima u saveznoj državi Mejn na sjeveroistoku SAD.

Sanders je Klintonovu, bivšeg američkog državnog sekretara i prvu damu, pobijedio sa 64,3 odsto glasova prema njenih 35,5 odsto glasova, prenijela je agencija AFP.

Bila je to očekivana pobjeda za samoproglašenog socijal-demokratu Sandersa, koji potiče iz obližnje savezne države Vermont i uživa snažnu podršku na sjeveroistoku SAD.

Klintonova, međutim, i dalje vodi kad je riječ o ukupnom broju glasova delegata potrebnih za pobjedu u trci za osvajanje nominacije Demokratske stranke za predsjednika SAD.

Na unutarstranačkim izborima u subotu je Sanders takođe bolje prošao, s obzirom da je pobijedio u Kanzasu i Nebraski, dok je Klintonova odnijela pobjedu u Luizijani.

Sanders je za Si-En-En izjavio da je njegova kampanja sve uspješnija.

"Samo u posljednja dva dana smo pobijedili na unutarstranačkim izborima u Mejnu - koje smo dobili večeras sa veoma velikim odazivom birača, pobijedili smo u Nebraski i Kanzasu", istakao je on.

"Mislim da smo privukli radne ljude, mlade ljude koji su spremni da dignu glas i zatraže da dobijemo vladu koja predstavlja sve nas, a ne samo neke", rekao je Sanders.

Preporučujemo za Vas