"OBEĆAVA POVRATAK U SVIJET BAJKI"

Gabrijel: Tramp je prijetnja miru i prosperitetu

"Moramo da se potrudimo da objasnimo kako želimo da oblikujemo globalizaciju na pravedan način", rekao je Gabrijel, prenio je Rojters.
3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2019. 08:33h

Pretendent za republikanskog kandindata na predsjedničkim izborima u SAD Donald Tramp je "desničarski populista" čija su politička gledišta prijetnja miru i prosperitetu, smatra njemački vicekancelar i ministar ekonomije Zigmar Gabrijel.

"Nebitno da li je u pitanju Donald Tramp, Marin le Pen (predsjednica francuskog Nacionalnog fronta) ili Gert Vilders (lider holandske Partije slobode) - svi ti desničarski populisti ne samo da su prijetnja miru i društvenoj koheziji, već i ekonomskom razvoju", ocijenio je Gabrijel u intervjuu za list "Velt am Zontag", koji je objavljen danas.

On je istakao da Tramp i Le Pen glasačima obećavaju "povratak u svet bajki" u kojem privredna aktivnost postoji samo unutar nacionalnih granica poručivši da je istorija pokazala da tako izolovane ekonomije namju šanse za razvoj. 

"Moramo da se potrudimo da objasnimo kako želimo da oblikujemo globalizaciju na pravedan način", rekao je Gabrijel, prenio je Rojters.